Mainos

Halonen aloittaa valtiovierailun Irlantiin

Nelipäiväisen matkan aikana presidentti Tarja Halonen tapaa mm. Irlannin presidentin ja pääministerin. Presidentin seurueessa Iralantiin matkustavat myös keskeisimmät työmarkkinajohtajat.

Presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi aloittavat huomisaamuna valtiovierailun Irlannissa. Keskiviikkona päättyvän matkan aikana presidentti Halonen tapaa presidentti Mary McAleesen ja pääministeri Bertie Ahernin.

Presidenttien keskinäisissä keskusteluissa puhutaan muun muassa maiden kahdenvälisistä suhteista ja Pohjois-Irlannin rauhanprosessista.

Irlannin pääministeri vieraili Suomessa kesällä 2006.

Irlannista Halonen jatkaa matkaansa New Yorkiin kansainväliseen naisjohtajien huippukokoukseen.

Myös työmarkkinajohtajat konsultointimatkalla

Halosen seurueessa Irlantiin matkustavat myös keskeisimmät työmarkkinajohtajat. He osallistuvat presidentin kanssa EU:n työmarkkinoita ja globalisaatiota käsittelevään seminaariin Euroopan elin- ja työolojen tutkimuslaitoksessa.

Mukana ovat EK:n toimitusjohtaja Leif Fagernäs ja johtaja Seppo Riski sekä puheenjohtajat Lauri Ihalainen (sd.) SAK:sta, Mikko Mäenpää (sd.) STTK:sta ja Matti Viljanen (sit.) Akavasta.

Julkisen sektorin työnantajia edustavat valtion työmarkkinajohtaja Teuvo Metsäpelto sekä Kunnallisen työmarkkinalaitoksen kehittämispäällikkö Jorma Palola.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.