Mainos

Halme löi epäilijät kanveesiin

Vaalien todellinen yllättäjä on perussuomalaisten Tony Halme.

Perussuomalaisten sitoutumaton ehdokas, nyrkkeilijä ja showmies Tony Halme nousi hurjalla äänivyöryllä eduskuntaan Helsingin vaalipiiristä. Menestystä ennakoi jo äänten tulva aiemmin viime viikolla järjestetyissä nuorisovaaleissa.

SF-Baarissa voitokasta iltaa juhlinut Halme sanoi uskovansa, että häntä äänestivät ennen kaikkea ne, jotka haluavat eduskuntaan uutta vipinää ja suoraa puhetta. Nyrkkeilijä kertoi aikovansa ajaa eduskunnassa erityisesti sotaveteraanien ja yksinhuoltajien lasten asioita.

-Sotaveteraanien, jos keiden, olisi saatava kunnon avustukset. On älytöntä, että jotkut eläkeläiset nettoavat hurjat eläkkeet neljästä, viidestä työpaikasta. Kaikki eläkeläiset pärjäisivät 2 500 eurolla kuussa, jos eläkkeitä saataisiin tasattua, Halme selitti.

Lapsille ja nuorille Halme haluaisi taata mahdollisuudet harrastaa urheilua perheen varallisuustasosta riippumatta. Nyrkkeilijä uskoo, että urheilu on paras tapa pitää nuoret poissa kaduilta ja erossa huumeista.

Julkisuudessa Halme on profiloitunut ulkomaalaisvastaisena ehdokkaana. Itse hän ei kuitenkaan pidä itseään rasistina.

-Olen asunut vuosia Jenkeissä ja Japanissa, ja siellä oli vain ulkomaalaisia. Jos olisin ulkomaalaisvastainen, miten olisin siellä pärjännyt? Jos joku haluaa tehdä sellaisia töitä, joita suomalaiset eivät halua tehdä, niin tänne vain, vaikka olisi Kiinasta. Mutta ensin täytyy tarjota töitä suomalaisille, Halme linjaa.

Myös Alatalo Arkadianmäelle

Arkadianmäelle nousivat myös laulaja Mikko Alatalo (kesk.) ja kaksi vuorineuvosta Jere Lahti (kok.) Helsingistä sekä Martin Saarikangas (kok.) Uudeltamaalta. Eduskuntaan pääsivät Helsingistä myös radiotoimittaja Pertti Salovaara (kesk.), kansanedustajat Leena Harkimo (kok.) ja Anni Sinnemäki (vihr.) sekä entinen huippuaituri ja kansanedustaja Arto Bryggare (sd.).

Pääkaupungista eduskuntaan jäivät valitsematta monet tunnetut hahmot, mm. yrittäjä Hilkka Ahde (sd.), kirjailija Jörn Donner (r.), kansliapäällikkö Kari Häkämies (kok.), huumepoliisi Juha Hakola (kok.), psykologi Pekka Sauri (vihr.), muusikko Harri Saksala (sd.), kiekkomies Harry Bogolomoff (kok.), EU-edustaja Eija-Riitta Korhola (krist.) sekä ex-pyöräilijä Tea Vikstedt-Nyman (vas.). Myös vihreiden huumekohun aikaansaanut Markus Drake, toimittaja Raija Pelli (kesk.), meteorologi Lea Saukkonen (kok.) ja juontaja Olli Oikarinen (kok.) jäivät Arkadianmäeltä.

Forsius täpärästi läpi

Uudeltamaalta palstojen sankareista menivät läpi kansanedustajamissi Tanja Karpela (kesk.), EU-edustajat Marjo Matikainen-Kallström (kok.) ja Heidi Hautala (vihr.), entiset huippu-urheilijat Antti Kalliomäki (sd.) ja Lasse Viren (kok.), puoluesihteeri Eero Lankia (kesk.) sekä entinen ministeri Arja Alho (sd.). Myös Harkimon perhedraamassa kansalle tutuksi tullut entinen tennismestari Meri-Kukka Forsius (vihr.) säilytti edustajan paikkansa.

Rannalle jäivät tunnetuista nimistä mm. diplomaattilehtimies Ralf Friberg (sd.), laulaja Tapani Kansa (sd.). Yrittäjä Tuire Mikkosenkaan (kesk.) suosio ei riittänyt.

Pirkanmaalta läpi lauloi Mikko Alatalo (kesk.). Kiekkomies Kalervo Kummola (kok.) jäi varasijalle. Valitsematta jäi myös Pertti "Veltto" Virtanen (kipu).

Kolmas vuorineuvos jäi valitsematta

Keski-Suomessa jäivät valitsematta vuorineuvossarjan kolmas ehdokas Esko Muhonen (kok.) sekä olympiavoittaja Samppa Lajusen isä ja valmentaja Heimo Lajunen (kok.).

Hämeessä äänet eivät riittäneet HPK:n mahtihahmolla Harri Lintumäellä (kok.). Sen sijaan Kymessä äänet riittivät SaiPan entisellä puheenjohtajalla Reijo Paajasella (kok.). Hän jäi kuitenkin kauas vaalipiirin ääniharavasta, kolmannen polven kansanedustajasta Anneli Kiljusesta (sd.).

Varsinais-Suomesta tuli näyttävästi läpi kävelymestari Sari Essayah (krist.). Kokoomuksen ex-johtajan Sauli Niinistön sukulaismies Ville Niinistö (vihr.) jäi varapaikalle. Oulusta palaa politiikan parrasvaloihin entinen ministeri ja puhemies Matti Ahde (sd.)

(MTV3-STT)

Katso Miika Nousiaisen juttu aiheesta
(Huomenta Suomi 17.03.2003)

Katso lisäksi:

(16.03.2003).

(16.03.2003).
(16.03.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.