Mainos

Halloween vei pelottelevat klovnit mennessään – Poliisi: Toivottavasti joulupukit osaavat käyttäytyä

Pelottelevista klovneista tehtiin ympäri maailman ja Suomessakin lukuisia havaintoja lokakuussa. Rikoskomisario Heikki Sandberg Helsingin poliisilaitokselta kertoo, että halloweenin jälkeen klovneja ei ole juuri näkynyt.

– Kyllä voisi todeta ilmiön liittyneen siihen juhlapäivään ja sen jälkeen hiljeni. Halloween alkoi muutaman viikon etuajassa ja sitä seuraavalla viikolla oli enää muutama havainto.

Millaisia ilmoituksia poliisi sai ilmiön ollessa kuumimmillaan?

– Ihmiset soittelivat, että pelle on nähty siellä ja täällä. Jollakin oli kädessä vasara ja jollakin ei ollut. Tällaisia havaintoja tuli kymmeniä, mutta rikosilmoituksia niistä tehtiin todella vähän. Poliisi meni paikalle jos klovnilla kerrottiin olevan pelotteluvälineitä, eli kädessä oli nähty puukko tai kirves.

Saatiinko klovneja kiinni?

– Helsingissä ei saatu, mutta muilla paikkakunnilla pelottelijat osoittautuivat melko nuoriksi. Kiinni oli jäänyt alle 15- ja 18-vuotiaita. Aika vähän oli sitä vanhempia.

Onko nyt nähtävissä jotain trendia tai ilmiötä, joka erityisesti työllistäisi näin joulukuun alussa?

– Joulupukithan me saadaan näkyviin tuossa parin kolmen viikon päästä. Toivottavasti eivät ole pelottelevia joulupukkeja, vaan sellaisia kilttejä, jotka tuovat lahjoja.

Ovatko pukit aiheuttaneet työtehtäviä aiempina vuosina?

– Kyllähän sekin on sellainen ilmiö, että joku on saattanut käyttää joulupukin naamaria jossakin muissa hommissa. Sellaista käyttävää henkilöähän ei pysty tunnistamaan. Suomessa tämä on kuitenkin tosi harvinaista. Täällä ei ole joulupukin naamarin kanssa tehty mitään vakavia rikoksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.