Mainos

Hallituspuolueet kirineet porvareiden etumatkaa Ruotsissa

Uuden mielipidetutkimuksen mukaan sosiaalidemokraatit, vasemmisto ja ympäristöpuolue ovat enää neljän prosenttiyksikön päässä porvaripuolueista.

Hallituspuolueet ovat lisänneet kannatustaan Ruotsissa. Ruotsalaisen tutkimuslaitoksen Temon mukaan sosiaalidemokraatit, vasemmisto ja ympäristöpuolue saisivat toukokuussa tehdyn mielipidemittauksen mukaan 46,4 prosenttia äänistä ja neljä porvaripuolueetta yhteensä 50,4 prosenttia.

Porvaripuolueiden ryhmittymä menetti jopa neljä prosenttiyksikköä äänistä verrattuna viime kuun lukemiin, joissa sen kannatus oli korkein yli kymmeneen vuoteen. Sekä sosiaalidemokraatit että vasemmisto nostivat kannatustaan yli kaksi prosenttiyksikköä. Asiasta kertoo sanomalehti Dagens Nyheter.

Lehden arvion mukaan hallituspuolueiden kannatuksen kasvu johtuu lähinnä siitä, että moni epävarma äänestäjä on nyt päättänyt kantansa. Tosin Dagens Nyheterin haastattelema Temon mielipidevastaava Arne Modig arvioi, että etenkin vasemmisto saattaa menettää vielä äänestäjiä, jos feministipuolue aloittaa syksyllä kampanjoinnin tosissaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.