Mainos

Hallituspuolueet: Keskustan talousesitykset ylimalkaisia

Hallituspuolueet arvostelivat tänään voimakkaasti oppositiopuolue keskustan esityksiä eduskunnan keskustelussa valtiontalouden kehyksistä.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen sanoi, että keskusta esittää hienoja visionäärisiä tavoitteita, joillla ei ole konkreettista sisältöä.

– Te puhutte nyt hienoista visionaäärisistä tavoitteista joista me kaikki täällä salissa olemme samaa mieltä, mutta te ette vastaa siihen olennaiseen kysymykseen, mistä keskusta säästää. Mistä keskusta ottaa lisää verotuloja valtiolle? Urpilainen ripitti keskustan puheenjohtaja Juha Sipilää. 

Sipilä puolustautui vastaamalla, että myös talouskasvua edistävistä toimista on voitava puhua kehyskeskustelun yhteydessä.

Pääministeri Jyrki Katainen oli Urpilaisen kanssa samoilla linjoilla.

– Väistelettekö te aidosti vaikeita asioita. Te ette uskalla kertoa budjettuisopeutuksesta, ette uskalla kohdistaa omaa mielenkiintoanne niihin kaikkein vaikeimpåiin kysymyksiin, jotka on joka tapauksessa vastuullisen päättäjän tehtävä ennen kuin meillä on ne 200 000 uutta työpaikkaa, Katainen ryöpytti keskustaa.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja