Mainos

Hallitusohjelmaan ehkä täydennetty Nato-kirjaus

Tulevaan Alexander Stubbin (kok.) hallituksen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa käsittelevään osuuteen on STT:n tietojen mukaan hahmoteltu täydennystä Nato-kirjaukseen.

Hallitusneuvottelujen aamuisessa pohjapaperissa sanotaan, että Suomen tavoite Nato-kumppanuuden kehittämisessä on ylläpitää vähintään nykyinen yhteistyön taso Naton toiminnan painopisteen siirtyessä. Pohjapaperin tekstiehdotuksen mukaan Natolla on turvallisuutta ja vakautta lisäävä vaikutus Euroopassa.   

Aiemmassa, Jyrki Kataisen (kok.) hallitusohjelmassa todetaan, että Suomi on sotilasliittoon kuulumaton maa ja harjoittaa yhteistyötä Naton kanssa sekä ylläpitää mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä. Naton vaikutuksesta turvallisuuteen tai vakauteen ei Kataisen hallitusohjelmassa puhuta.  

Myös Ukrainan kriisi saattaa tulla mainintana mukaan uuteen Stubbin hallituksen ohjelmaan. Pohjapaperissa on mainittu, että Euroopan turvallisuusjärjestelmä on joutunut Ukrainan tapahtumien takia vakavimmalle koetukselle sitten kylmän sodan päättymisen.  

Hallitusneuvotteluita käydään parhaillaan, ja tekstit ja hallitusohjelman sisällöt saattavat vielä muuttua.   

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.