Mainos

Hallitusneuvottelut pois Säätytalolta?

Vaalivoittaja keskusta ja tuleva hallitusneuvottelujen vetäjä Juha Sipilä haluavat siirtää toukokuun hallitusneuvottelut pois Säätytalolta. Keskustalähteen mukaan paikalla on "huono karma".

Neljä vuotta sitten hallitusneuvottelut sujuivat riitaisasti. SDP ja vasemmistoliitto marssivat ulos neuvotteluista talouspoliittisten erimielisyyksien vuoksi. Tauon jälkeen neuvotteluja kuitenkin jatkettiin samalla kuuden puolueen pohjalla ja kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen johdolla. 

Säätytalolle etsitään nyt kuumeisesti korvaavaa paikkaa. Nykyisen pääministerin virka-asunto Kesäranta Helsingin Meilahdessa ei tule kysymykseen. Yhtenä vaihtoehtona esillä on ollut Smolna eli valtioneuvoston juhlahuoneisto. Paikan täytyy olla riittävän suuri, jotta hallitusneuvottelijat avustajieen mahtuvat paikalle. Tilaa täytyy olla myös neuvotteluja seuraaville toimittajille. 

Mahdollista on myös se, että hallituspaperi kasataan tuttuun tapaan Säätytalolla Suomen Pankkia vastapäätä, jos muuta sopivaa tilaa ei löydy. 

Tällä kertaa tavoitteena on, että neuvottelut viedään rivakasti läpi. Neljä vuotta sitten hallitusneuvottelut kestivät pari kuukautta. Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.