Mainos

Hallitusneuvotteluista odotetaan vaikeita

Uuden hallituksen muodostaminen saattaa osoittautua tasaisen vaalituloksen vuoksi vaikeaksi.

Kolmen suurimman puolueen kansanedustajien määrän jääminen varsin lähelle toisiaan ei anna kenellekään selkeää etulyöntiasemaa. SDP säilyi suurimpana puolueena, mutta kärsi selkeän vaalitappion. Keskustan vaalivoitto lisäsi lopulta puolueen parlamentaarista voimaa vain muutamalla paikalla.

Kokoomus oli hallitusasemastaan huolimatta lisäpaikoissa keskustaa suurempi voittaja, mutta se jäi siitä huolimatta suuruusjärjestyksessä edelleen kolmannelle sijalle.
Hallitusneuvottelujen kannalta kaikki kolme puoluetta voivat tulkita olevansa jollakin tavoin suurimpia. Puolueiden puheenjohtajat eivät halunneet ottaa selkeää kantaa tulevan hallituksen kokoonpanoon vielä vaali-iltana.

SDP:lle hallituksen tunnustelijan tehtävä

- SDP:llä suurimpana puolueena on hallituksen tunnustelijan tehtävä, sanoi keskustan puoluejohtaja Esko Aho MTV3:n Huomenta Suomi-lähetyksessä.
Aho toivoi, että hallitusneuvottelut alkaisivat ripeästi.

Ben Zyskowicz oli Ahon kanssa myös samaa mieltä, että SDP:lle annettaisiin tunnustelijan tehtävä. Toisaalta taasen kokoomuksen saadessa suurimman vaalivoiton, tulisi kokoomuksen, Zyskowiczin mielestä, olla suurena tekijänä hallitusneuvotteluissa.
- SDP tulee esittämään hallitusohjelmaehdotuksensa keskustalle ja kokoomukselle, ja katsoo, miten siihen nämä kaksi puoluetta suhtautuvat, sanoi Ben Zyskowicz Huomenta Suomi- ohjelmassa tänään.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.