Mainos

Hallitusneuvotteluista lähtenyt Mustajärvi: Joku muu lukee väärin

Vasemmistoliiton Markus Mustajärveltä loppui usko siihen, että hallitusneuvotteluissa puolue saisi läpi omia tärkeitä tavoitteitaan.

- Joku muu lukee tilanteen väärin kuin minä, Mustajärvi sanoo.

Mustajärven mukaan hallitusneuvotteluissa on meneillään "sitouttamisvaihe". Kun se on tehty, pöytään lyödään rahoitusraamit ja aloitetaan leikkauslistojen laadinta.

- Pienemmillä puolueilla tulee herkästi sellainen asetelma, että aletaan korostaa, mitä on saatu tai saamassa aikaan, ja sillä aletaan perustella mukanaoloa. Se voi hämärtää kokonaiskuvan analysointia, Mustajärvi sanoi.

Mustajärven mukaan kokoomus ajaa Natosta hallitusohjelmaan sellaista kirjausta, joka mahdollistaa jäsenyyden hakemisen sitten, kun maahan on saatu kokoomuslainen presidentti.

- Silloin tulee oleelliseksi, millainen kirjaus on. Kyse on siitä, voidaanko kirjausta käyttää sitten tukena, kun presidenttikin on vaihtunut.

Mustajärvi ei ryhdy ennakoimaan, voiko hän jatkaa vasemmistoliiton eduskuntaryhmässä, jos puolue menee hallitukseen. Sen hän arvioi sitten, kun hallitusohjelma on valmis. Loikkariksi mihinkään toiseen puolueeseen hän ei kuitenkaan aio ryhtyä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.