Mainos

Hallituskumppanit hämmentyivät Häkämiehen lausunnoista

Keskusta ja vihreät ihmettelevät ministeri Jyri Häkämiehen (kok.)ydinvoimalausuntoja. Häkämies ehdotti eilen, että ensi syksynä myönnettäisiin luvat kaikille kolmelle ydinvoimalalle.

- Ei tuo mitoitus perustu likimainkaan siihen sähköntarpeeseen, mitä Suomessa on, arvostelee elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.).

Myös vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki on ihmeissään Häkämiehen lausunnoista. Hän luonnehtii niitä "taivaanrannan maalailuksi".

- Se ei tunnu perustuvan mihinkään realistiseen käsitykseen siitä, mikä on sähköntarve Suomessa. Mahtuuko meille edes yhden reaktorin verran lisää sähköä? Tämä ehdotus kolmesta ydinvoimalasta ei ole kyllä tästä maailmasta, sanoo Sinnemäki.

"Hallitus päättää - ei ydinvoimarakentajat"

Häkämies totesi eilen myös, että rahoittajat ja rakentajat voisivat ratkaista minkälaisia ja milloin voimaloita tulisi rakentaa. Elinkeinoministeri Pekkarinen kuitenkin alleviivaa, että lain perusteella päätös kuuluu hallitukselle.

- Ei ihan näin kevyesti kannattaisi tällaisia asioita heitellä. Saattaa jäädä ihmisille vähän väärä käsitys siitä, mikä on mahdollista ja mikä ei. Tämä asia kuuluu hallitukselle, ja viime kädessä eduskunnalle.

Samoilla linjoilla Pekkarisen kanssa on Sinnemäki. Ydinvoimapäätöksiä eivät tee ydinvoiman rakentajat, vaan hallitus.

- Emme voi energiapolitiikassa lähteä noin anarkistisesta ajatuksesta. On ehdottomasti hallituksen vastuulla, että Suomessa tehdään selkeää ja pitkäjänteistä energiapolitiikkaa. On harkittava yhteiskunnan kokonaisetua, silloin kun ydinvoimahakemuksia käsitellää, Sinnemäki muistuttaa.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Kymmenen uutiset 20.3.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.