Mainos

Hallituskriisiä puidaan Italiassa

Italian presidentti Oscar Luigi Scalfaro on aloittanut neuvottelut hallituskriisin ratkaisemiseksi. Maa ajautui poliittiseen kriisiin, kun hallitus sai eilen epäluottamuslauseen.

Italia ajautui poliittiseen kriisiin, kun pääministeri Romano Prodin keskusta-vasemmistolainen hallitus sai eilen epäluottamuslauseen maan parlamentilta ensi vuoden talousarviota koskeneessa äänestyksessä. Äänestys oli äärimmäisen tiukka. Prodin hallitus kaatui vain yhden äänen enemmistöllä. Presidentti Scalfaro tapaa parlamentin molempien kamarien puhemiehet, edustajainhuoneen Luciano Violanten ja senaatin Nicola Mancinon. Molemmat puhemiehet ovat tukeneet Prodin keskusta-vasemmistolaista hallitusta, joka osoittautui vakaimmaksi koko sodanjälkeisenä aikana.

Prodin vähemmistöhallitus johti maata kommunistien tuella. Yhteistyö päättyi kuitenkin vajaat viikko sitten, kun kommunistit vetivät tukensa hallitukselta vastalauseena ensi vuoden budjetille. Maanantaina ja tiistaina presidentti neuvottelee kaikkien parlamenttipuolueiden johtajien kanssa tunnustellakseen mahdollisuuksia uuden hallituksen muodostamiseen. Poissuljettuna ei pidetä myöskään mahdollisuutta, että Romano Prodi saa uudelleen hallituksenmuodostajan tehtävän. Jos uuden hallituksen muodostaminen osoittautuu mahdottomaksi, maassa joudutaan pitämään ennenaikaiset vaalit kaksi ja puoli vuotta ennen vaalikauden päättymistä. Prodin hallitus jatkaa toistaiseksi toimitusministeristönä maan johdossa.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.