Mainos

Hallituskaavailut alkavat

Puolueiden johtoelimet ryhtyvät arvioimaan vaalien tulosta ja edessä olevia hallitusneuvotteluja huomenna.

Puolueissa on myös varauduttu siihen, että hallitusneuvottelut saadaan hoidetuksi ripeästi ja päätöksiä hallitukseen osallistumisesta voidaan tehdä huhtikuun puolenvälin tienoilla.

Sosiaalidemokraattien, kokoomuksen ja vihreiden puoluehallitukset on kutsuttu koolle huomiseksi. Keskustan puoluehallitus kokoontuu torstaina, RKP:n perjantaina ja vasemmistoliiton lauantaina.
SDP:ssä ja kokoomuksessa aikatauluihin vaikuttaa se, että puheenjohtajat Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö matkustavat keskiviikkona EU:n huippukokoukseen Berliiniin.

Valtuustot mukaan päätöksen tekoon

Useimmissa puolueissa ratkaisevien päätösten tekemisessä ovat mukana myös valtuustot. SDP on varautunut kutsumaan valtuustonsa koolle huhtikuun 14. tai 21. päivänä. Kokoomuksesta kerrottiin, että valtuusto saadaan koolle viikon varoitusajalla.

Vasemmistoliiton valtuusto ja vihreiden valtuuskunta kokoontuvat pääsiäisen jälkeisenä viikonloppuna 10.-11. huhtikuuta. Keskustan puoluevaltuuskunta kokoontuu 24.-25. huhtikuuta Tampereella, mutta sekin saadaan tarvittaessa aiemmin koolle ylimääräiseen kokoukseen.
Ruotsalaisessa kansanpuolueessa hallitukseen osallistumisesta voivat päättää puoluehallitus ja eduskuntaryhmä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.