Mainos

Hallitus: Yrityskauppojen voitot verottomiksi

Jatkossa yrityskauppojen voittoja ei veroteta, mutta myöskään myyntitappioita ei voi enää vähentää verotuksesta.

Hallitus on yllättäen lisännyt yritysveropakettiin myyntivoittojen verotusta koskevan muutoksen. Jatkossa yrityskauppojen voitoista ei peritä veroa, mutta myöskään myyntitappioita ei voi enää vähentää verotuksesta. Yritykset on toivoneet uudistusta pitkään.

Hallitus antoi uudistusesityksensä tänään eduskunnalle, joka päättää lakimuutoksista. Marraskuussa sovittuja periaatelinjauksia ei ole muutettu. Osinkojen verovapaisiin osuuksiin on tehty joitakin tarkennuksia. Yrityksistä toiseen maksettavista osingoista ei yleensä peritä veroa. Poikkeuksena ovat listaamattomien yhtiöiden saamat osingot, mutta myös pankkien ja vakuutusyhtiöiden saamista osingoista osa menee verolle.
Uudistuksessa yritysten ja muiden yhteisöjen vero on putoamassa ensi vuoden alusta 29 prosentista 26 prosenttiin. Pääomavero laskee 1 prosenttiyksiköllä 28 prosenttiin.

Kokoomus tuomitsi päätökset tuoreeltaan

Kokoomus teilasi hallituksen yritysverouudistuksen tuoreeltaan eduskunnassa tänään. Kansanedustaja Kimmo Sasi sanoi, ettei selkeää verojärjestelmää ole koskaan sotkettu niin pahasti, kuin nyt ollaan tekemässä. Epävarmuus yrittäjien piirissä jatkuu ja investoinnit pysyvät jäissä, Sasi varoitteli.

Tilaisuus yritysveropaketin ruotimiseen tarjoutui, kun eduskunta keskusteli pankkivaltuuston vuosikertomuksesta. Varsinainen lähetekeskustelu verolaeista on ensi tiistaina. Kokoomuksen ryhmäjohtajan Ben Zyskowiczin mielestä hallituksen ehdottamilla muutoksilla ei edistetä työllisyyttä ja yrittäjyyttä, vaan pahimmassa tapauksessa verouudistus ohjaa suomalaista yrittämistä ulosliputuksiin.

Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä (kesk.) uskoi päinvastoin, että yritysverouudistus edistää investointeja. Ala-Nissilä kiitteli, että yritysten verotusta kevennetään nyt todella merkittävästi, kun viime vaalikausilla sitä kiristettiin.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 19.05.2004).

(Seitsemän uutiset 19.05.2004).

(Talousuutiset 19.05.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.