Mainos

Hallitus yrittää ratkaista kiistan promillerajoista

Ministerien erimielisyys promillerajoista varjostaa hallituksen neuvotteluja liikenneturvallisuuden päälinjoista. Liikenneministeriö miettii asian ottamista omiin käsiin.

Hallituksen suunnitelmissa on tehdä periaatepäätös liikenneturvallisuuden päälinjoista syksyllä. Liikenneministeriössä toivotaan vahvasti, että myös promillerajojen tiukentamisen voisi samalla kirjata valtioneuvoston yhteiseksi linjaksi.

Neuvotteluja varjostaa kuitenkin hallituksen sisäinen kiista promillerajoista. Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) on vahvasti ollut promillerajojen tiukentamisen kannalla, kun taas oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) on vastustanut muutoksia.

Jos hallituksen sisäiset neuvottelut kiistan ratkaisemiseksi eivät tuota tulosta, voi promillerajojen tiukentaminen jäädä kokonaan pois liikenneturvallisuuden päälinjoista.

Liikenneministeriö miettii vaihtoehtoja

Oikeusministeri Henrikssonin kanta liikenteen promillerajoihin on tärkeä, sillä Henrikssonin vastuulla on rikoslaki, johon nykyiset säännökset rattijuopumuksesta on kirjattu.

MTV3:n tietojen mukaan liikenne- ja viestintäministeriössä harkitaan kuitenkin jo promilleasian ottamista omiin käsiin, jos Henriksson ei suostu muuttamaan rikoslakia.

Yksi vaihtoehto on, että liikenneministeriö yrittäisi ujuttaa promilleasian vastuullaan olevaan tieliikennelakiin. Laissa säädetään jo nyt muun muassa kännykän käytöstä ja väsyneenä ajamisesta.

Kesälomalla olevia ministereitä ei tavoitettu kommentoimaan asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.