Mainos

Hallitus yrittää luoda lisää suosikkikaupunkeja

Hallitus yrittää houkutella yrityksiä ja ihmisiä sijoittumaan muillekin kaupunkiseuduille kuin pelkästään suuriin keskuksiin. Ajatus on, että eri puolille maata nimetään aluekeskuksia. Nimitys merkitsee myös sitä, että aluekeskukset ovat valtion suosikkeja sijoituksissa. Keskusverkostosta on nyt sisäministeriön esitys.

Valtio jakaa uusia titteleitä noin kolmeenkymmeneen paikkaan eri puolilla Suomea. Esimerkiksi Kajaani ei ole enää pelkkä Kajaani, vaan yhdessä naapurikuntiensa kanssa se on Kainuun aluekeskus.

Aluekeskuksia on sisäministeriön esityksessä yhteensä 32, jos mukaan lasketaan ne seitsemän aluetta, joilta vielä pyydetään lisäselvityksiä nimityksen perustaksi. Keskusverkoston lopullinen muoto vahvistetaan hallituksessa.

- Valtion investointeja tietenkin suunnataan tarpeiden mukaan ja alueiden kanssa käymme niitä tarpeita läpi ja katsomme mahdollisesti seutukunnittain tulevia tarpeita. Ja varmaan tulevaisuudessa joudutaan sitten myös miettimään muidenkin toimenpiteiden kohdentamista, miten ne tässä maassa jakautuvat ja uskon, että nämä seutukunnat ja aluekeskukset tulevat olemaan se tulevaisuuden malli, kertoo alue- ja kuntaministeri Martti Korhonen.

Hallituksen aluepolitiikkamalli on se, että nimettyjen kaupunkiseutujen kuntia yllytetään hoitamaan asioita yhdessä ja yhdensuuntaisesti, kuten esimerkiksi oopperoista tunnetussa Savonlinnan aluekeskuksessa.

Kimppaan otetaan myös elinkeinoelämä, koulutuslaitokset ja kansalaisjärjestöt. Valtio on tiimissä vain yhtenä osapuolena, eikä se pane peliin selvää rahaa juuri nimeksikään. Kuitenkin valtion kaikkinaisten toimien ja investointien sijoittelu näille uusille suosikkiseuduille parantaa elämisen edellytyksiä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.