Mainos

Hallitus vastaa välikysymykseen ensi keskiviikkona

Muu oppositio jättäytyi kokoomuksen energia- ja ilmastapolitiikasta tekemän välikysymyksen ulkopuolelle. Hallituksen vastauksen esittäjä ei ole vielä selvillä.

Hallitus vastaa kokoomuksen energia- ja ilmastopolitiikasta tekemään välikysymykseen ensi viikon keskiviikkona.

Välikysymys jätettiin virallisesti tänään. Puheenjohtaja Jyrki Kataisen ohella sen on allekirjoittanut 40 kokoomuksen kansanedustajaa.

Kysymyksessä perätään hallitukselta keinoja toteuttaa eduskunnan viime vuonna hyväksymät energia- ja ilmastopoliittiset velvoitteet. Siinä suhtaudutaan myönteisesti "puhtaan ja turvallisen" kotimaisen ydinvoiman käyttöön perusvoiman tuottamisessa.

Muu oppositio ei lähtenyt mukaan hankkeeseen. Vihreät yrittivät tehdä kilpailevan välikysymyksen, mutta sekään ei saanut vasemmistoliiton tai kristillisdemokraattien tukea.

Hallituksen vastauksen esittäjä ei ole vielä selvillä. Energia- ja ympäristökysymykset ovat kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen ja ympäristöministeri Stefan Wallinin toimialaa. Hallituksen luottamus punnitaan äänestyksessä viikon päästä perjantaina.

Eduskunta löi tänään lukkoon kunta- ja palvelurakenneuudistusta koskevan puitelain sisällön. Äänin 134-40 hylättiin vasemmistoliiton, vihreiden ja kristillisdemokraattien toive saada lakiin tavoitteeksi valtion rahoitusosuuden lisääminen kuntien palvelutuotannon turvaamiseksi.

Hyväksytyn hallituksen esityksen mukaan valtionosuusjärjestelmän uudistaminen on tarkoitus tehdä siten, ettei valtion ja kuntien välistä kustannusjakoa muuteta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.