Mainos

Hallitus vähentää vanhusten laitospaikkoja - eläkeläisliitoilta kiitosta

Hallituksen rakennepaketti tulee vaikuttamaan kouriintuntuvasti muun muassa nuorten, vanhusten ja lapsiperheiden elämään.

Monen eläkeläisen arki muuttuu, kun hallituksen rakennepaketti tulee voimaan. Hallituksen tavoitteena on vähentää vanhusten laitospaikkoja.

- Myönteisenä koemme sen, että laitospaikkoja pyritään vähentämään. Se on myöskin vanhuspalvelulain ja siitä annettujen suositusten mukaista. Ja pidämme järjestönä kodinomaista hoitoa huomattavasti laitoshoitoa parempana, sanoo Eläkeläisliittojen etujärjestön puheenjohtaja Hannes Manninen.


Opetusalan ammattijärjestössä OAJ:ssä pidetään hyvänä esiopetuksen tulemista kaikkia lapsia koskevaksi. Myönteistä on järjestön mielestä myös se, että oppivelvollisuusikä nostetaan 17 vuoteen.

- Pidän hyvänä asiana sitä, että oppivelvollisuusikää ollaan nostamassa ja kohdentamassa nimenomaan niihin nuoriin, joita uhkaa putoaminen kelkasta, sanoo OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Hyvätuloisten päivähoitomaksut nousevat hallituksen rakennepaketissa, mutta se ei OAJ:ta huoleta.

- Jos sillä pystytään huolehtimaan siitä, että kaikki lapset pääsevät päivähoidon piiriin riittävästi, se kannattaa silloin tehdä.

Luukkainen on myös tyytyväinen, että vuorotteluvapaaseen suunnitellut muutokset palautettiin kolmikantaiseen valmisteluun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.