Mainos

Hallitus täyttää vuoden

Itsenäisen Suomen 67. hallitus täyttää vuoden. Pääministeri Paavo Lipposen toinen hallitus voi juhlia yksivuotispäiväänsä lauantaina. Lipposelle tuli jo tänään täyteen viisi vuotta pääministerinä.

Suomen lippu

Hallitus muodostettiin vuosi sitten nopeasti vanhalle pohjalle. Uuteen hallitukseen pääsi myös liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen joka tuli ministeriksi jo Esko Ahon hallitukseen yli kuusi vuotta sitten.

Heinosen mielestä vanhasta pohjasta huolimatta hallitus on myös uusiutunut, kun ministereitä on vaihtunut. Uudet ihmiset ovat tuoneet uutta keskustelukulttuuria ja työskentelytapaa, hän arvioi. Erimielisyyksiä on hallituksessa ollut, mutta kiistakysymyksistä ei ole kehkeytynyt suuria riitoja. Esimerkiksi ehdotus eläinlääketieteellinen tiedekunnan siirtämisestä Kuopioon jakoi hallituksen kahtia, mutta hävinnyt osapuoli nieli tappionsa. Heinosen mukaan sopuisuus johtuu siitä, että hallituksen sisällä noudatetaan pelisääntöjä. Kun päätös on tehty, pidetään siitä kiinni.

Talouden myönteinen kehitys on merkinnyt, ettei talouspolitiikasta ei ole tarvinnut pahemmin kiistellä. Eduskunnassa on aika ajoin toivottu löysempää linjaa, mutta hallitus on ollut hyvin yhtenäinen. -Hallitus on tähän asti käynyt talouspoliittista keskustelua sisällään, eduskunnassa on mahdollisuus tehdä sitä analyysiä kehyskeskustelun yhteydessä. Heinonen uskoo, että hallitus voi hyvin istua kolme vuotta, aina seuraavaan eduskuntavaaliin asti. -Varmasti tulee kysymyksiä, joissa ollaan erimielisiä. Mutta hallituksen kyky päästä sellaisista asioista eteenpäin on hyvä. Ne eivät jää hiertämään, Heinonen sanoi.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.