Mainos

Hallitus täsmensi vanhuslakipäätöstään

Hallitus on joutunut täsmentämään neuvottelussa vanhuspalvelulaista budjettiriihessä tekemäänsä päätöstä. Hallituksen tiedotteen mukaan hoitohenkilöstön vähimmäismitoitus ei voi olla alle 0,5 hoitajaa potilasta kohti.

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikolla (kok) ja peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonilla (sd) on tulkittu olleen eri näkemys siitä, mitä laitoshoidon minimimitoituksesta on sovittu ja mitä ei. Risikko on katsonut julkisuudessa, että mitoituksen määrästä ja muodosta sovitaan erikseen.

Hallituksen perjantai-iltana lähettämässä tiedotteessa todetaan, että hallituksella on yhteinen ja yksiselitteinen näkemys siitä, että vuoden 2014 aikana arvioidaan, onko suositus 0,5 hoitajasta laitoshoidossa potilasta kohti toteutunut.

Jos yksikin toimipiste alittaa vähimmäismitoituksen, asetuksella säädetään vuoden 2015 alussa vähintään tätä suositustasoa oleva minimimitoitus hoitajien määrälle.

Hallituksen tiedotteen mukaan sosiaali- ja terveyspoliittinen ministerityöryhmä ei määritellyt mahdollisen henkilöstömitoituksen yksityiskohtia, koska tavoite on kehittää mittareita, joiden avulla henkilöstön tarvearviointi lähtisi hoidon tarpeesta.

– Tästä riippumatta työryhmässä vallitsee yhteinen näkemys siitä, että henkilöstön vähimmäismitoitus ei voi olla alle nykysuositusten mukaisen 0,5 tason.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.