Mainos

Hallitus tapaa Lipposen johdolla maataloustuottajia

Hallitus tapaa keskiviikkona pääministeri Paavo Lipposen (sd.) johdolla Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton MTK:n edustajia.

MTK on vaatinut hallitusta perumaan tälle ja ensi vuodelle päätetyt kansallisen maataloustuen leikkaukset sekä ryhtymään jämäkämpiin toimiin EU:n maidontuotannolle maksaman tuen leikkausten estämiseksi.

MTK:n johtokunta ja maakunnallisten liittojen puheenjohtajat tapaavat iltapäivällä eduskunnassa Lipposen lisäksi valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.), kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäen (sd.), maatalousministeri Kalevi Hemilän (sit.), ympäristöministeri Pekka Haaviston (vihr.), toisen sosiaali- ja terveysministerin Terttu Huttu-Juntusen (vas.) ja Eurooppaministeri Ole Norrbackin (r.).

Tapaaminen ei ehtine vaikuttaa tämän vuoden lisäbudjettiin, johon MTK on vaatinut 300 miljoonaa markkaa kansalliseen tukeen. Hallitus neuvottelee lisäbudjetista aamupäivällä.

Maa- ja metsätalousministeriö on esittänyt kansalliseen tukeen 170 miljoonan markan lisäystä. Tukea leikattiin tälle vuodelle 350 miljoonaa markkaa.

Maataloustuottajat ovat viime päivinä lisänneet painostustaan päättäjiä kohtaan tukien korottamiseksi. Tiistaina nuoret tuottajat tapasivat eduskuntaryhmien edustajia. Nuoret tuottajat kertoivat esimerkkejä, joiden mukaan EU-jäsenyys on pudottanut keskimääräisen maitotilan yrittäjätulon viime vuonna 15 prosenttia pienemmäksi mitä se oli ennen jäsenyyttä. Tänä vuonna tulo olisi jo neljänneksen pienempi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.