Mainos

Hallitus suhtautuu myönteisesti Talvivaaran nikkelihankkeeseen

Rakennustöiden odotetaan alkavan jo tämän kevään aikana. Kaivos toisi tullessaan 200-300 uutta työpaikkaa.

Hallitus suhtautuu erittäin myönteisesti Sotkamon Talvivaara Oy:n nikkelikaivoshankkeeseen. Kaivoksen rahoituskysymyksiä käsiteltiin tänään talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa. Hankkeen kerrottiin saaneen "vaaleanvihreää valoa". Rahoituksen yksityiskohdat kaipaavat vielä selvityksiä.

Valtiota kaivataan 20-30 kilometrin mittaisen pistoraiteen rakentamiseen. Lisäksi sähkön- ja vedensaantiin tarvitaan valtion panosta. Myös teitä täytyy parantaa. Kuljetuksissa kyse ei ole ainoastaan pistoraiteen rakentamisesta, vaan ne liittyvät olennaisesti myös satamiin johtavien rautateiden perusparannushankkeisiin.

Talvivaaran kaivos tuottaa myös niin sanottuja synergiaetuja Siilinjärvellä sijaitsevan apatiittilouhoksen kanssa. Siilinjärvellä syntyvää kuona-ainetta voidaan käyttää nikkelin erottamiseen malmista. Pistoraidetta tarvitaan siten sekä nikkelin kuljettamiseen että apatiittikuonan kuljettamiseen.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen on jo aiemmin pitänyt selvänä, että valtio on omalla panoksellaan mukana Talvivaaran kaivoshankkeessa.

Kaivoshankkeen rakennustyöt alkavat jo kevään kuluessa. Yhtiön on tarkoitus listautua jollekin osakelistalle lähiaikoina.

Kyseessä on Euroopan suurin nikkelikaivos. Alustavasti on arvioitu, että se voisi olla toiminnassa 20-30 vuotta.

Kaivoshankkeella on erittäin suuri merkitys Kainuun työllisyydelle. Pysyviä työpaikkoja syntynee 200-300. Rakentamisen aikaan työpaikkoja saattaa olla lähes kymmenkertainen määrä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.