Mainos

Hallitus sopuun menokehyksistä

Hallitus on tänään sopinut vuosien 2000-2003 menokehyksistä. Valtion ensi vuoden menokehys on 193 miljardia markkaa eli pari miljardia markkaa suurempi kuin hallitusohjelmassa sovittu menojen jäädytys kuluvan vuoden tasolle.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö sanoo, että parin miljardin markan kasvu aiheutuu mm. puolen miljardin markan konversiokiintiöstä, jolla voidaan hoitaa velanhoitokuluista tulevaisuudessa aiheutuvaa taakkaa jo etukäteen.

Menokehystä kasvattaa myös 76 miljoonan markan lisäys poliisin toimintamäärärahoihin ja esikouluopetuksen toteuttaminen. Myös kehitysyhteistyömäärärahojen pitäminen 0,34 prosentissa bruttokansantuotteesta kasvattaa menoja.

Niinistön mukaan menokehyksiä laadittaessa ministeriöiden toiveista on karsittu noin kuusi miljardia markkaa. Vaalikauden mittaan menokehys alenee niin, että tavoitteessa pitää menot koko vaalikauden reaalisesti kuluvan vuoden talousarvion tasolla pysytään. Vuoden 2003 menokehys on 190,2 miljardia markkaa. Tulopuolesta eli mm. veroista päätetään myöhemmin. Niinistön mukaan työtulojen verotusta voidaan ensi vuonna keventää hallitusohjelmassa kaavaillulla tavalla ilman, että valtiontalouden vakaus vaarantuu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.