Mainos

Hallitus selvityttää Venäjän vastapakotteiden vaikutukset

Hallitus selvityttää Venäjän vastapakotteiden vaikutukset Suomeen.

Tuontikiellossa olevat tuotteet ovat arvoltaan 0,5 % Suomen kokonaisviennistä. Välilliset vaikutukset taloudelle ovat kuitenkin kokonaisvientiä suuremmat.  

- Oli odotettavissa, että Venäjä vastaa EU:n asettamiin pakotteisiin. Venäjän nyt ilmoittamien pakotetoimien vaikutus Suomen talouteen ja suomalaisille yrityksille on selvitettävä tarkasti budjettiriiheen mennessä. Annan eduskunnalle pääministerin ilmoituksen tilanteesta välittömästi eduskunnan kokoontuessa. Toimet iskevät myös moniin muihin EU-maihin sekä venäläisiin itseensä, toteaa pääministeri Alexander Stubb (kok.) tiedotteessa.

- Suomi jatkaa diplomaattisia ponnisteluja kriisin ratkaisemiseksi yhdessä EU-kumppanien kanssa ja kahdenvälisesti, Stubb kertoo.

Hallitus aikoo myös käydä keskustelua vastapakotteista suoraan suomalaisyritysten kanssa.

Venäjän hallitus on kieltänyt tiettyjen maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden tuonnin Venäjälle.  Kielto koskee EU:sta, Yhdysvalloista, Kanadasta, Australiasta ja Norjasta tuotavia tiettyjä lihoja, lihatuotteita ja -valmisteita, maitoa ja maitotuotteita, juureksia, vihanneksia, hedelmiä, pähkinöitä, kasvirasvapohjaisia ruokatuotteita sekä kaloja ja äyriäisiä.

Tuontikielto on voimassa tästä päivästä lähtien vuoden ajan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.