Mainos

Hallitus selvittää Soneraa eduskunnalle jo tiistaina

Hallitus aikoo selvittää Soneran osakemyynnin koukeroita eduskunnalle suunniteltua aiemmin. Selvitys annetaan täysistunnossa tiistaina. Vielä alkuviikosta arveltiin, että tämä tapahtuu ensi torstaina. Tiistai sopii kuitenkin paremmin pääministeri Paavo Lipposen (sd.) aikatauluun.

Muodollisesti puhemiesneuvosto päättää järjestelystä tiistaina ennen täysistunnon alkamista. Eduskunta palaa samana päivänä joulutauolta. Jo ennalta on ollut selvää, että täysistunnossa käsitellään mm. rakenuslakia.

Selvitys annetaan pääministerin ilmoituksena. Käytännössä asian esittelee eduskunnalle liikenneministeri Matti Aura (kok.). Aura selvittänee vielä keskiviikkona Sonera-asiaa eduskunnan talousvaliokunnalle ja mahdollisesti myös liikennevaliokunnalle. Selvitysaikataulua käsiteltiin hyvin lyhyesti tänään hallituksen neuvottelussa. Ilmoituksen sisältöön ei puututtu mitenkään, sillä ministeri Aura ei ulkomaanmatkansa vuoksi ollut paikalla.

Pääministerin ilmoitus on valtiopäiväjärjestyksen mukainen tapa, jolla pääministeri tai hänen nimeämänsä ministeri voi kertoa tärkeästä ja ajankohtaisesta asiasta eduskunnalle. Ilmoituksen jälkeen sallitaan keskustelu, jossa kansanedustajat voivat käyttää korkeintaan kahden minuutin mittaisia puheenvuoroja. Keskustelun keston päättää eduskunnan puhemies. Eduskunta ei tee ilmoituksen johdosta mitään päätöstä. Pääministerin ilmoituksessa ei siten punnita hallituksen luottamusta.

Etenkin suurin oppositiopuolue keskusta on vaatinut eduskuntakeskustelua Sonerasta ja myös laajemmin valtionyhtiöiden yksityistämisestä. Aura ilmoitti maanantaina pyytävänsä eroa liikenneministerin tehtävästä. Kokoomuksen eduskuntaryhmä pyrkii päättämään uudesta ministeriehdokkaasta ensi viikon perjantaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.