Mainos

Hallitus sai uuden ympäristöministerin

Ministerin tehtävät siirtyivät Kimmo Tiilikaiselle äitiyslomalle jäävältä Paula Lehtomäeltä, joka todennäköisesti palaa ministeriksi jossain vaiheessa.

Hallitus on saanut uuden ympäristöministerin. Tasavallan presidentti määräsi avoimella kirjeellä kansanedustaja Kimmo Tiilikaisen (kesk.) valtioneuvoston jäseneksi ja ympäristöministeriksi.

Samassa yhteydessä presidentti vapautti Paula Lehtomäen (kesk.) ympäristöministerin tehtävästä. Lehtomäki siirtyy äitiyslomalle. Hän todennäköisesti palaa ministeriksi jossain vaiheessa. Tiilikaisen mukaan työarvio on ollut puoli vuotta.

Heti presidentin esittelyn perään pidetyssä valtioneuvoston istunnossa Tiilikainen vannoi virka- ja tuomarinvalan.

Kimmo Kalevi Tiilikainen

Samalla päätettiin muista ministerinvaihdokseen liittyvistä yksityiskohdista. Tiilikainen esimerkiksi perii Lehtomäen paikan valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa.

Tiilikainen on 41-vuotias ruokolahtelainen luomuviljelijä. Koulutukseltaan hän on metsänhoitaja ja maatalous- ja metsätieteiden maisteri.

Tiilikainen on toisen kauden kansanedustaja. Hän oli vielä 1995 vihreiden sitoutumattomana eduskuntavaaliehdokkaana. Kaksi vuotta myöhemmin Tiilikainen siirtyi keskustan leiriin. Hän perusteli tätä siirtymistä sillä, että politiikan kokonaisuus ratkaisi.

Tiilikaisen tuleva ministeriys selvisi jo keväällä.

Itämeren suojelu tärkeää Tiilikaiselle

Uusi ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen haluaa, että viljelijät tarttuisivat nykyistä enemmän erityisympäristötukiin päästöjen välttämiseksi.

Tiilikainen odottaa paljon ympäristöministeriön sekä maa- ja metsätalousministeriön kokeiluhankkeesta, jolla Varsinais-Suomen viljelijöitä kannustetaan ottamaan käyttöön tukia vesistökuormitusta vastaan. Hän sanoi panevansa paljon painoa tässä asiassa myös viljelijöiden osaamiseen.

- Erityisympäristötukien joukossa on elementtejä, joita on käytettävissä. Tavoitteena on, että päästöjä tulisi mahdollisimman vähän, hän tiivisti.

Ylipäänsä Itämeren suojelu tuntuu olevan keskeisessä asemassa uuden ministerin työssä. Maanantaina hän on mukana Pietarissa, kun Suomi ja Venäjä allekirjoittavat puitesopimuksen, joka tähtää Pietarin jätevesiongelmien ratkaisemiseen myös vastedes. Hän odottaa myös Itämeren suojelukomission tulevaa ministerikokousta, jossa sovitaan Itämeren suojelun toimintaohjelmasta.

Muutoinkin Tiilikainen pitää Venäjää haasteena etenkin ympäristöasioissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.