Mainos

Hallitus sai luottamuslauseen

Hallitus sai vanhusten ja sairaiden hoitoa sekä valtion hoitovastuuta koskevassa välikysymyksessä odotetun luottamuslauseen eduskunnalta äänin 132-53. Äänestyksestä oli poissa 14 kansanedustajaa.

Äänestys sujui ilman yllätyksiä sekä hallitus- ja oppositiorintaman pysyessä yhtenäisinä. Keskustan tekemää välikysymystä kannattivat kaikki pienemmät oppositioryhmät kuten kristillinen liitto, nuorsuomalaiset sekä perussuomalaisten Raimo Vistbacka kuin myös Risto Kuisman ja Pertti Virtasen yhden miehen eduskuntaryhmät.

Ratkaisevassa äänestyksessä olivat vastakkain hallituksen ja Päivi Räsäsen (krist.) esitykset. Keskustan esitys kaatui sitä edeltävässä äänestyksessä luvuin 118-51.

Keskustan välikysymyksessä vaadittiin hallitukselta vastausta siihen, kuinka se aikoo hoitaa vastuunsa vanhusten ja sairaiden hoidon tasosta, ja kuinka valtio aikoo kantaa vastuunsa terveydenhuoltopalvelujen rahoituksesta. Eduskunta jatkoi viime yönä välikysymyskeskustelua lähes 10 tuntia.

Kyseessä oli kymmenes Paavo Lipposen hallitukselle tehty välikysymys. Runsas kuukausi sitten hallitus sai Sundqvist-sopimusta koskevassa välikysymyksessä odotetun luottamuslauseen eduskunnalta äänin 130-53.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.