Hallitus saa tiedustelulakipaketin eduskuntaan vasta ensi vuoden puolella

Tiedustelulain käsittely viivästyy 2:07

Hallituksen esitys uudesta tiedustelulaista valmistuu vasta ensi vuoden puolella. Alun perin se oli tarkoitus tuoda eduskuntaan syksyn aikana.

Keskustan ryhmänjohtaja Antti Kaikkonen arvioi, että esitys saadaan eduskuntaan tammikuun aikana.

– Varmaan lain sisältö on selvillä jo tämän vuoden puolella, mutta vaatii oman aikansa, että se saadaan lopulliseen muotoonsa, Kaikkonen pohtii.

Kaikkosen mukaan syksy käytetään nyt rauhassa lakipaketin hiomiseen.

– Haluamme katsoa sisältöä vielä tarkemmin. Lainvalmisteluhan on vielä kesken. Kun erilaiset yksityiskohdat kirkastuvat, siinä vaiheessa on sitten aika ottaa kantaa siihen, voidaanko tämä laki viedä läpi jo tällä vaalikaudella, Kaikkonen sanoo.

Nopeutettu järjestys vielä auki

Kaikkonen keskusteli tänään muiden eduskuntaryhmien edustajien kanssa. Kaikkosen mukaan yksikään ryhmä ei ole kategorisesti sulkenut pois kiireellistä käsittelyä.

Hallitus haluaisi, että tiedustelulakipaketti voitaisiin säätää nopeutetussa järjestyksessä. Se ei onnistu ilman opposition tukea, koska nopeutettu järjestys edellyttää eduskunnassa viiden kuudesosan enemmistöä.

Eduskuntaryhmien edustajat kokoontuvat vielä syksyn aikana käsittelemään lakipakettia yhdessä. Kaikkonen peräänkuuluttaa laajaa yhteistyötä.

– Hallituksia tulee ja menee, mutta tarvitsemme sellaisen lain, joka kestää pitkään.  

Lue myös:

    Uusimmat