Mainos

Hallitus ratkaisi asuntokiistan

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti tänään pitkään jatkuneessa kokouksessaan asuntopoliittisista toimista, joilla pyritään edistämään asuntojen rakentamista ja tonttimaan tarjontaa.

rakennustyomaa


Pääkaupunkiseudulla siirretään arava- ja korkotukiasuntojen uustuotannon painopistettä korjaustoiminnasta uusien asuntojen tuotantoon rakentamiskustannusten kohtuullisuuden turvaamiseksi. Tonttimaan tarjonnan lisäämiseksi annetaan kunnille mahdollisuus ottaa käyttöön yleistä kiinteistöveroa korkeampi veroprosentti rakentamattomalle asuntotarkoitukseen kaavoitetulle maalle. Kuntien kanssa neuvotellaan myös siitä, että ne ryhtyvät painostamaan maanomistajia rakennuskehotusten avulla aiempaa enemmän, jotta rakentamiskelpoiset alueet rakennettaisiin.

Asuntojen rakentamista pyritään edistämään myös helpottamalla rakennusalan työvoimapulaa koulutuksen ja työvoimapoliittisten toimenpiteiden avulla. Rakentamista pyritään keskittämään entistä enemmän asuntojen rakentamiseen. Selvitettäväksi tulee, missä määrin valtio ja kunnat voivat siirtää muita kuin asuntorakennushankkeita siinä tapauksessa, että hankkeiden nopea toteuttaminen ei ole välttämätöntä. Myös Suomen Kiinteistöliiton esitetään suosittelevan jäsenilleen sellaisten asunto-osakeyhtiöiden perusparannushankkeiden siirtämistä, joiden toteuttaminen ei ole kiireellistä.
(MTV3-STT)

Raimo Pitkäsen juttu asuntopoliittisista päätöksistä. (1:48)Haastateltavana asuntoasioita hoitava ministeri Suvi-Anne Siimes, jonka esityksen asuntolainojen korkovähennysoikeuden pienentämisestä ministerivaliokunta hylkäsi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.