Mainos

Hallitus raportoi EU:lle työllisyyspolitiikastaan

Hallitus on saanut valmiiksi EU:lle osoitetun selvityksen Suomen edistymisestä työllisyyspolitiikassaan.

Hallituksen EU-ministerivaliokunnan hyväksymä työllisyyspolitiikan toimintasuunnitelma vuodelle 2003 on vastaus EU:n komission ja neuvoston laatimiin EU:n työllisyyssuuntaviivoissa Suomelle osoitettuihin suosituksiin. Jäsenmaiden toimintasuunnitelmilla helpotetaan niiden välisiä vertailuja sekä tietojen ja kokemusten vaihtoa.

Toimintasuunnitelma on valmisteltu työministeriön työryhmässä, johon on osallistunut eri ministeriöitä, työmarkkinajärjestöt ja muita järjestöjä.

Suunnitelmassa todetaan Suomen jo lähes saavuttaneen sekä EU:n vuoden 2010 työllisyysastetta sekä ikääntyneiden 50 prosentin työllisyysastetta koskevat tavoitteet. Naisten 60 prosentin työllisyysastetavoite on jo saavutettu. Niin ikään työmarkkinoilta poistumisikä on Suomessa EU:n keskiarvoa korkeampi.

Nuorten koulutustaso, aikuiskoulutukseen osallistuminen ja investoinnit koulutukseen ovat Suomessa korkealla tasolla EU-keskiarvoon verrattuna. Pitkäaikaistyöttömyyttä ehkäisevien aktiivitoimien määrän todetaan olevan keskimääräistä alhaisempi. Jatkossa on tärkeintä työvoiman tarjonnan lisääminen ja rakennetyöttömyyden torjunta.

Hallituskaudelle asetetut tavoitteet 100000 uudesta työpaikasta ja 75 prosentin työllisyysasteesta edellyttävät nuorten tuloa työelämään entistä varhemmin, ikääntyneiden pidempiä työuria ja vähenevää rakenteellista työttömyyttä.

Lisäksi hallitus varautuu ulkomaisen työvoiman maahanmuuttoon työvoimatarpeen täyttämiseksi. Hallituksen työllisyystavoitteiden saavuttamisessa keskeisessä asemassa ovat yleisten talouspoliittisten ratkaisujen lisäksi poikkihallinnolliset politiikkaohjelmat, erityisesti työllisyysohjelma ja yrittäjyysohjelma.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.