Mainos

Hallitus: Polttoaineveroa ei lasketa

Hallitus ei aio esittää yleistä polttoaineveron alentamista.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätyi tähän ratkaisuun tänään, eikä asiaan enää puututtu kokousta seuranneessa lisäbudjettineuvottelussa.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö muistutti, että verotus ei ole kiristynyt. Polttonesteiden hinnannousut ovat aiheutuneet raaka-aineen kallistumisesta. Lisäksi Niinistön mielestä on viitteitä siitä, ettei verotuksen alentaminen välttämättä alenna öljytuotteen hintaa. Tällä hän viittasi, että veron alentaminen voi olla omiaan nostamaan raaka-aineen hintaa.

Eniten viime aikoina on puhuttu kuljetusyrittäjien vaikeasta tilanteesta. Verohelpotuksia ei ole kuitenkaan tiedossa. Kuljetusyritysten tilannetta ryhdytään selvittämään tarkemmin valtiovarainministeriön, kauppa- ja teollisuusministeriön sekä liikenne- ja viestintäministeriön kesken. Niinistö myönsi, että tavarapuolen kuljetuksissa on selkeästi ongelmia. Hänen mielestään ne eivät aiheudu ainoastaan polttoaineen hinnasta. Hänen mukaansa kyse on myös ylitarjonnasta ja idän suunnasta tulevasta kilpailusta.

"Hallitus pelaa vain aikaa"

Suomen Kuorma-autoliitto on pettynyt hallituksen päätökseen pitää polttoaineverotus ennallaan. Liiton mielestä päättäjiltä puuttuu todellinen halu alan ongelmien ratkaisemiseen. Kuorma-autoliiton toimitusjohtajan Seppo Sainion mukaan liiton päävaateet Niinistölle ovat nyt pienten kuljetusyrittäjien hintayhteistyön salliminen ja se, että polttoaineiden hinnoille asetettaisiin hintasulku.

Kuljetusyritysten tilanteen selvittäminen ministeriössä on sen sijaan liiton mielestä pelkkää ajanpeluuta, sillä siitä on tarpeeksi tietoa jo ennestään. Suomen Kuorma-autoliiton edustajat tapaavat valtiovarainministeri Niinistön huomenna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.