Mainos

Hallitus pohtii ydinvoimalahanketta lähiviikkoina

Hallituksen odotetaan ottavan kantaa viidenteen ydinvoimalaan lähiaikoina. Jos voimala päätetään rakentaa, se täytyy suunnitella osittain uudelleen Säteilyturvakeskuksen vaatimuksesta.

Hallitus ottaa kantaa Teollisuuden Voiman ydinvoimalahankkeeseen jo lähiviikkoina.

Hallituksen on määrä käsitellä viidennen ydinvoimalan periaatelupahakemusta vielä tämän kuun aikana.

Kannanotto ratkaisee lähivuosikymmenien energiapolitiikan suunnan ja sitä pidetään megaluokan taloudellisena linjanvetona.

Hallitus joutuu mitä ilmeisimmin äänestämään TVO:n lupahakemuksesta, sillä hallituksen jäsenistä ympäristöministeri Satu Hassi, peruspalveluministeri Osmo Soininvaara ja toinen valtiovarainministeri Suvi-Anne Siimes ovat ilmoittaneet olevansa viidettä ydinvoimalaa vastaan.

Ydinvoimalan rakentamisesta päättää lopulta eduskunta. Kauppa- ja teollisuusministeriön tavoitteena on, että lupa-asia ehditään käsitellä eduskunnassa vielä tämän kevään kuluessa.

Teollisuuden Voiman mukaan viides ydinvoimala voitaisiin ottaa käyttöön tämän vuosikymmenen lopulla.

"Myös suuronnettomuuksiin varauduttava"

Säteilyturvakeskus edellyttää, että viidennen ydinvoimalan suunnittelussa varaudutaan myös harvinaisiin onnettomuuksiin.

Säteilyturvakeskuksen mukaan ydinvoimalan tulee kestää myös ison matkustaja- tai sotilaskoneen törmäys ja muut vastaavat uhkat tai vahingonteot.

Onnettomuuksien jälkitilanteissa syttyvien tulipalojen seurauksena ei saa olla merkittäviä radioaktiivisia päästöjä.

Säteilyturvakeskuksen tarkennettu kannanotto merkitsee sitä, että Teollisuuden Voiman ajama viides ydinvoimala täytyy suunnitella osittain uudelleen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.