Mainos

Hallitus pohtii veneilijän turvakorttia

Noin kolmannes kaikista pienveneilijöille sattuvista onnettomuuksista aiheutuu huolimattomuudesta.

Pitkään ilmassa ollut ajatus jonkinsorttisesta veneilijän ajokortista saattaa johtaa toimiin lähitulevaisuudessa.

Sisäministeriön johdolla valmistellussa sisäisen turvallisuuden ohjelmassa ehdotetaan liikenneturmien vähentämisen osalta selvitettäväksi mm., pitäisikö ottaa käyttöön veneilijän turvallisuuskortti yksityisen veneliikenteen turvallisuustason nostamiseksi.

- Sisäisen turvallisuuden ohjelma tulee valtioneuvoston käsittelyyn alkusyksystä. Ohjelmassa on laajasti ehdotuksia toimenpiteiksi kansalaisten turvallisuuden parantamiseksi, kertoo viestintäjohtaja Kaija Uusisilta sisäministeriöstä.

Liikenneturmien vähentämisehdotusten lisäksi ohjelmassa on runsaasti ehdotuksia muiden onnettomuuksien ja rikollisuuden vähentämiseksi.

Yhtenä perusteena työryhmän ehdotukselle ovat Rajavartiolaitoksen tilastot, joiden mukaan noin kolmannes kaikista pienveneilijöille sattuneista onnettomuuksista aiheutuu huolimattomuudesta. Tilastot kertovat karua kieltä polttoaineen loppumisista, potkureihin takertuneista köysistä ynnä muista taitamattomuuksista: säätiedotuksia ei kuunnella, varusteita ei osata käyttää tai toisaalta luotetaan liikaa tekniseen navigointiin - ja heti kun patterilaitteesta loppuu sähkövirta, ei osatakaan käyttää perinteisiä suunnistuskeinoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.