Mainos

Hallitus pohtii bensan hintaa lähiaikoina

Pääministerin mukaan öljyn varmuusvarastoja saatetaan ottaa käyttöön. Perussuomalaisten ja vasemmistoliiton leirissä vaaditaan bensaveron muuttamista.

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan polttoaineiden hintaa voitaisiin yrittää laskea ottamalla käyttöön öljyn varmuusvarastoja.

Vanhanen sanoo, että hallitus pohtii asiaa lähipäivinä.

- Meillä on hyvin paljon esimerkiksi öljyn puolella varmuusvarastoja ja on selvää, että lähipäivinä on mietittävä, otetaanko näitä varmuusvarastoja käyttöön. Myös hallituksen piirissä muutama sana vaihdettiin aiheesta ja keskustelua EU:n puitteissa pitää jatkaa, Vanhanen sanoi MTV:n uutisille.

Soini ja Korhonen: Verotusta muutettava

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Timo Soini ehdottaa polttoaineverotuksen uudistamista. Soini sanoo kannanotossaan, että bensiinin hintahuiput pitäisi leikata tekemällä verosta joustava.

- Hallituksen olisi aika ryhtyä suunnittelemaan polttoaineverotukseen sellaista uudistusta, joka esimerkiksi Unkarissa on käytännössä: Hintojen noustessa veron osuus laskisi ja vastaavasti, kun hinta tulee alas, veron osuus nousisi, Soini esittää.

Soinin mielestään valtiovallan on puututtava bensiinin hinnanmuodostukseen, jotta autoilijoille luotaisiin vakautta ja kohtuutta ja kuljetusalan työpaikat turvattaisiin.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Martti Korhonen kehottaa vuorostaan hallitusta laskemaan polttoaineveroa määräaikaisesti.

- Bensiinin ja dieselin hinta on noussut sietämättömän korkeaksi sekä tavallisen autoilijan että ammattiliikenteen kannalta, Korhonen kauhistelee.

Korhosen mielestä alennus voitaisiin rahoittaa sillä, että budjetoidusta verokertymästä tingitään ja varallisuusveron poistamisesta luovutaan.

- Sekin 100 miljoonaa euroa voidaan käyttää huomattavasti järkevämmin, Korhonen sanoo varallisuusveron poistamisesta.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 04.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.