Mainos

Hallitus päätti IVOn ja Nesteen yhdistämisestä

Sähköyhtiö Imatran Voiman ja öljy- ja kaasuyhtiö Nesteen yhdistäminen etenee. Valtioneuvosto päätti tänään yhtiöiden yhdistämisestä yhteisen omistusyhtiön alle. Lopullisesti asian ratkaisee eduskunta. Myös EU:n kilpailuviranomaisten on hyväksyttävä yhteistyömalli.

Yhdistämistä perustellaan yhtiöiden kilpailukyvyn vahvistamisella. Lisää iskuvoimaa tarvitaan erityisesti EU:n avautuvilla energiamarkkinoilla. Ratkaisun katsotaan olevan hyödyksi myös kuluttajille. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti yhtiöiden yhdistämismallista jo joulukuun puolivälissä.

Perustettavan yhtiön osakkeiden merkintään tarvittavat 10 miljoonaa markkaa otetaan valtion viime vuoden toisesta lisätalousarviosta. EU:n kilpailuviranomaisten on katsottu hyväksyvän Nesteen ja IVOn yhdistämisen, kun Nesteen maakaasuliiketoiminta eli Gasum irrotetaan uuden konsernin enemmistöomistuksesta.

Uusi konserni on tarkoitus viedä myöhemmin pörssiin. Nyt Neste on noteerattu pörssissä. Valtio omistaa käytännössä lähes kokonaan IVOn ja on Nesteen suurin omistaja. Uuden konsernin liikevaihdoksi tulee runsaat 26 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.