Mainos

Hallitus: Omaishoitajien tuki ei siirry Kelalle

Omaishoitoon ei ole nyt tulossa isompaa remonttia.

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd) sanoo, että omaishoidon tukea ei siirretä Kansaneläkelaitoksen vastattavaksi tällä vaalikaudella.

Hallitus on vastannut eduskunnassa keskustan välikysymykseen vanhusten palvelujen turvaamisesta.

Keskusta on vaatinut, että omaishoidon tuen siirto päätetään samalla, kun vanhuspalvelulaki uudistetaan. Tuen siirtäminen Kelan hoidettavaksi takaisi omaishoitajille samat korvaukset kotikunnasta riippumatta.

Guzenina-Richardson vetosi siihen, että omaishoidon tuen siirto Kelalle ei sisälly hallituksen ohjelmaan ja muutos kasvattaisi valtion kustannuksia arviolta 130-163 miljoonaa euroa.

– Hallitus kuitenkin tunnistaa tarpeen lisätä yhdenmukaisuutta omaishoidontuen myöntämisperusteisiin, ministeri sanoi.

Keskusta: Hallitus leikkaa

Kuntien on mahdoton toteuttaa vanhuspalvelulain vaatimia palveluja ja turvata riittävä määrä hoitohenkilökuntaa hallituksen valtionosuusleikkausten vuoksi.

Keskustan mukaan hallitus vie kunnilta valtionosuuksien leikkauksilla 3,4 miljardia tämän vaalikauden aikana. Välikysymyksen ensimmäisen allekirjoittajan Juha Rehulan (kesk) mukaan hallitus on peitellyt rahoitusvajetta kinaamalla sitovasta henkilöstömitoituksesta. Hallitus on varannut 150 miljoonaa euroa vanhuspalvelulain toteuttamiseen.

– Onko uusi, paljon hehkutettu euromäärä korvamerkittyä, jotta vanhuspalvelulain niin kirjain kuin henkikin toteutuu myös käytännössä, Rehula kysyy.

Toinen oppositiopuolue perussuomalaiset ihmetteli salissa, miksei entinen pääministeripuolue keskusta hoitanut vanhuspalvelulakia kuntoon hallituskaudellaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.