Mainos

Hallitus odottaa Tehy-sovintoa torstaina aamulla

Myös Tehy odottaa neuvottelujen tuloksia, eikä uusiin joukkoirtisanoutumisiin ole turvauduttu.

Hallitus odottaa sovintoesitystä Tehyn työtaistelu-uhkan välttämiseksi torstaina aamulla. Peruspalveluministeri Paula Risikon (kok.) mukaan hallitukselle on kerrottu, että heillä olisi tieto sovittelulautakunnan työn tuloksista silloin.

Risikko kertoi iltapäivällä, että hallitus on varautunut käsittelemään tilannetta heti torstaina aamupäivällä.

Hoitoalan ammattijärjestö Tehy ei aio laajentaa joukkoirtisanoutumisia niin sanotulla toisella aallolla ainakaan toistaiseksi. Tehyn hallitus toteaa, että osapuolet tähtäävät nyt tosissaan palkkakiistan ratkaisemiseen sovitteluteitse.

Mahdollista joukkoirtisanoutumisten toista aaltoa varten Tehy keräsi viime viikolla yli 3600 uutta nimeä jo mukana olevien noin 12 500 tehyläisen lisäksi.

Mahdollinen laajentaminen kohdentuisi siten, että joukkoirtisanoutumiseen osallistuvien osuus kasvaisi jo mukana olevissa paikoissa ja lisäksi mukaan tulisivat seuraavat kokonaan uudet kohteet: HUS/Hyvinkään sairaanhoitoalue ja HUS/Porvoon sairaanhoitoalue, Kymenlaakson keskussairaala, Kuusankosken aluesairaala, Halikon sairaala, Paimion sairaala, Loimaan sairaala, Raision sairaala, Rauman aluesairaala, Kanta-Hämeen keskussairaala, Riihimäen sairaala, Lahden kaupunki, Mikkelin keskussairaala, Savonlinnan keskussairaala, Ähtärin sairaala ja Länsi-Pohjan keskussairaala.

Aiemmin ilmoitetut irtisanoutumiset toteutuvat 19. marraskuuta.

Tehyn ja kuntatyönantajan kiistaan ratkaisu huomenna

Tehyn ja kuntatyönantajan oikeuskiistoja koskeva ratkaisu julkistettaneen huomenna. Asiaa on ratkottu työtuomioistuimessa viime viikosta lähtien.

Kunnallinen työmarkkinalaitos on vienyt Tehyn oikeuteen, sillä se pitää joukkoirtisanoutumista laittomana työtaistelukeinona. Tuloksena voi tulla sakkoja Tehylle ja sen ammattiosastoille.

Tehy puolestaan haastoi KT:n ja kolme sen sairaanhoitopiiriä oikeuteen, koska työnantaja on liiton mielestä rikkonut virkaehtosopimuslakia. Tehyn mielestä painostuskirjeet ja irtisanoutuvien paikkojen julistaminen haettavaksi eivät ole laillisia työtaistelutoimia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.