Mainos

Hallitus lupasi tehostaa toimia tarhaiskuja vastaan

Hallitus vakuutti pääministeri Matti Vanhasen johdolla tänään, että poliisi tehostaa toimiaan turkistarhaiskujen ehkäisemiseksi ja syyllisten saattamiseksi vastuuseen. Vanhanen sanoi eduskunnan kyselytunnilla, että iskuilla on selvä järjestäytyneen rikollisuuden luonne ja yhteiskunnan pitää voimakkaasti puuttua asiaan.

- Jos yhteiskunnallisessa ilmapiirissä ehkä välillä on ollut sellaista tuntua, että jotkut ovat ymmärtäneet näitä iskuja, niin tämä pitää tehdä selväksi, että yhteiskunta ei voi niitä hyväksyä. Turkiselinkeino on laillinen elinkeino.

Vanhanen kertoi, että hallitus piti neuvottelun heti äskeisen Kokkolan iskun jälkeen ja on myös varautunut arvioimaan, mitä lisätoimia nyt päätettyjen lisäksi mahdollisesti tarvitaan.

Poliisiasioista vastaava sisäministeri Kari Rajamäki sanoi, että kysymyksessä on erittäin vakava rikollisuus, jota leimaavat koventuneet otteet, suunnitelmallisuus, organisoituminen sekä aatteelliset lataukset. Rajamäki kertoi, että Kokkolan iskun jälkeen on päätetty muun muassa tehostaa ekoterrorismiin liittyvää tiedustelutoimintaa.

Vihreiden Osmo Soininvaara oudoksui Rajamäen tapaa puhua ekoterrorismista. Soininvaaran mielestä se tarkoittaa, että toiminnalla pitäisi olla ekologisia päämääriä, eikä siitä voi olla kysymys, kun suomalaiseen luontoon lasketaan petoja, jotka eivät sinne kuulu.

Erkki Pulliainen (vihr.) - eläintieteen professori - opasti, että ekologia on oppi eläinten, kasvien ja ihmisten suhtautumisesta ulkomaailmaan. Millä ihmeellä te perustelette eko-sanan käyttöä tässä yhteydessä, hän tivasi Rajamäeltä.

Rajamäki selitti, että ekologiset kuvitelmat tässä yhteydessä ovat ehkä tekijöiden päässä. Oikeusministeri Johannes Koskinen arveli, että oikeampaa olisi puhua ekoanarkismista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.