Mainos

Hallitus lupaa tukea tarhaajille

Hallitus varautuu tukemaan turkiseläinten botuliinimyrkytyksen vuoksi vaikeuksiin joutuneita tarhaajia.

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) kertoi hallituksen kaavailuista eduskunnan kyselytunnilla tänään. -Tässä tilanteessa on kaikki perusteet tukea tarhaajia, jotta he selviävät tästä katastrofista, Lipponen sanoi.

Hallitus oli keskustellut myrkytystapauksesta aiemmin päivällä ja hyväksynyt maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen (kok.) ehdotuksen tukitoimien valmistelusta. Koskisen mukaan hallitus tekee päätöksensä sen jälkeen kun vahinkojen suuruudesta on saatu tarkempaa tietoa. Koskinen luonnehti tilannetta vakavaksi. Löytyykö vahingolle joku korvaaja, selviää ministerin mukaan sitten kun tiedetään, mistä botuliinimyrkky oli tullut rehuun.

Rehulaki on Koskisen mukaan tiukka: Jos rehussa on jotain vikaa, sen valmistaja tai raaka-aineen toimittaja joutuu korvaamaan vahingot. -Voi olla, että tässä tapauksessa rehunvalmistajan vakuutukset eivät kuitenkaan riitä korvaamaan vahinkoja, Koskinen lisäsi vastatessaan kansanedustaja Ulla-Maj Wideroosin (r.) kysymykseen.

Kansanedustaja Pertti Mäki-Hakola (kok.) sanoi toivovansa todella, ettei tapahtunut paljastu sabotaasiksi, "koska sitten on joku irti tässä valtakunnassa oikein reippaasti". Hän myös ehdotti, että suojelupoliisi jättäisi nyt Stasi-tutkimukset vähemmälle ja siirtäisi voimia tutkimaan turkistarhaiskuja.

Kansanedustaja Aulis Ranta-Muotio (kesk.) otti esille myös onnettomuuskuntien tilanteen, kun niitä uhkaavat nyt merkittävätkin verotulojen menetykset. Hän viittasi mahdollisuuteen ohjata näille kunnille harkinnanvaraisia kunta-avustuksia.

Kuntaministeri Martti Korhonen (vas.) lupaili, että kuntien tilannetta seurataan, ja sisäministeriössä ollaan valmiita reagoimaan, jos tarvetta tulee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.