Mainos

Hallitus löytämässä sovun kuntauudistukseen?

Hallituspuolueet ovat löytämässä sovun kiistellyssä kuntauudistuksessa. Uudesta esityksestä on kuitenkin jätetty pois pahimmat kiistat, kuten hallituspuolueiden välejä pahiten hiertänyt kysymys kuntien pakkoliitoksista.

Ratkaisua vaikeuksissa kamppailevien kuntien ahdinkoon on etsitty lähes paniikinomaisesti koko alkuvuoden.

Surullisenkuuluisan, kuntauudistusta koskevan puitelakityöryhmän kokouksia on kuvailtu nollatapaamisiksi vailla kunnollista valmistelua.

Viime viikolla hallituspuolueiden ja opposition yhdesssä muodostamassa ryhmässä oltiinkin jo joutumassa täydelliseen umpikujaan.

Nyt sisäministeriössä on sorvattu kiireellä puitelaista uusi esitys. MTV:n uutisten haltuunsa saama paperi ei sisällä suuria muutoksia, vaan eniten kiistaa aiheuttaneet kohdat on yksinkertaisesti jätetty esityksestä pois.

Uudessa puitelakiluonnoksessa ei kuitenkaan puututa lainkaan pahimpaan kiistaan eli kuntien pakkoliitoksiin. SDP on niitä vaatinut, mutta keskustasta sanotaan edelleen, että puolue ei tule missään tapauksessa suostumaan minkäänlaiseen viittaukseen pakkoliitoksista.

Keskustan arvellaan lisäksi nikottelevan lakiesityksen kohdasta, jossa erityisen vaikeassa taloudellisessa asemassa olevat kunnat laitettaisiin arviontiryhmän syyniin. Ryhmä tekisi jatkossa esityksen kunnan palvelujen turvaamisesta.

Työryhmässä mukanaolevat opposition edustajat kuvailevat tuoretta paperia löysäksi ja ympäripyöreäksi kokonaisuudeksi. Kun kiusalliset yksityiskohdat puuttuvat, sekä keskusta että SDP voivat molemmat kehua tuotosta ja osoittaa, että hallitus kykenee kuntakiistassa ratkaisuun.

Myös keskustasta ja SDP:stä tunnustetaan, että kuntahankkeen epäonnistumiseen ei ole kummallakaan varaa näin lähellä vaaleja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.