Mainos

Hallitus kiristää huumepolitiikkaa

Nuorison asenteet huumeisiin muuttuivat viime vuosikymmenen aikana entistä myönteisimmiksi ja huumausainerikosten määrä nelinkertaistui. Yksin viime vuonna huumausainerikokset kasvoivat viidenneksellä. Joka viides nuori on vähintäänkin kokeillut kannabistuotteita.

Hallituksen periaatteellisesti hyväksymä huumeiden vastainen toimenpideohjelma lähtee liikkeelle valistuksesta, ennaltaehkäisystä ja kenttätyön tehostamisesta. Huumeet ovat tuoneet maahan kansainvälistä rikollisuutta. Suomessa arvellaan toimivan nyt kaikkiaan yli 20 rikollisliigaa. Huumeiden käyttö jää nykyisin erityisperustein usein myös rankaisematta. Siihen halutaankin muutos mm. sakottamalla huumeiden käyttäjiä.

Oikeusministeri Johannes Koskisen mukaan kyse ei ole rangaistyskäytännön koventamisesta, vaan enemmänkin tasapuolistamisesta. Mikäli hallitus hyväksyy myös ministeriöiden määrärahaesityksen, niin ohjelma tuo kahden vuoden aikana huumeiden vastaiseen työhön lisää rahaa yli 50 miljoonaa ja kymmeniä uusia huumetyöhön keskittyviä poliiseja.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.