Mainos

Hallitus kiistää toimettomuuden asunto-ongelmissa

Hallitus torjuu näkemykset siitä, että asuntohintojen nousu koskisi vain pääkaupunkiseutua ja johtuisi pääosin muuttoliikkeestä. Hallitus on vastannut eduskunnassa keskustan välikysymykseen, joka koskee pääkaupunkiseudun asuntopolitiikkaa. Äänestys keskustan esittämästä epäluottamuslauseesta on vasta kahden viikon kuluttua.

Toinen valtiovarainministeri Suvi-Anne Siimes vakuuttaa työn pääkaupunkiseudun asunto-ongelmien vähentämiseksi olevan jo vankasti käynnissä. Oppositio on syyttänyt välikysymyksessä hallitusta toimettomuudesta ongelman edessä. Asuntojen hinnat ja vuokrat ovat pääkaupunkiseudulla selvästi muuta maata korkeammalla tasolla. Siimeksen mukaan hintojen nopea nousu on ongelma myös muissa kasvukeskuksissa. Hän muistutti vastauksessaan, että merkittävä osa kasvavien seutujen asuntotarpeesta on peräisin luonnollisesta väestönkasvusta eikä vain muuttovoitosta.

Hallitus antaa tällä viikolla eduskunnalle esityksen siitä, että kunnat voivat halutessaan ottaa rakentamattomana olevalle, asuntorakentamiseen kaavoitetulle maalle yleistä kiinteistöveroa korkeamman veroprosentin. Eduskunta saa lisäksi esityksen maan luovutusvoiton verotuksesta luopumisesta kokonaan, kun luonnollinen henkilö tai kuolinpesä myy maata kunnalle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.