Hallitus jätti lisäleikkaus- ja velanottopäätökset auki

Mahdolliset ylimääräiset leikkaukset tai velanotto jäivät avoimiksi kysymyksiksi hallituksen tiedotustilaisuudessa iltapäivällä.

Valtiovarainministeriön arvioiden mukaan ennuste tämän ja ensi vuoden talouskasvusta on heikko. Pääministeri Alexander Stubb (kok.) ja valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) olivat varovaisia kommentoimaan, miten heikkenevää taloutta kompensoidaan budjetissa.  

– Nyt pyrimme pysymään niissä kehyksissä, jotka on annettu. Niistä ei lipsuta. Kokonaisuus vaatii leikkauksia, siitä olemme puhuneet monta kuukautta. Johtaako se lisävelanottoon, se jää nähtäväksi, Stubb sanoi tiedotustilaisuudessa.  

Valtion budjettiesityksessä menoja on suunniteltu leikattavan kaksi miljardia euroa. Kysymykseen, leikataanko lisää, oli Rinne vähäsanainen.  
– Katsotaan sitä huomenna, Rinne viittasi huomiseksi suunniteltuun tiedotustilaisuuteen.  

Myöhemmin Rinne lisäsi, että hallituksen tavoite on joka tapauksessa puolittaa valtiontalouden alijäämä tästä vuodesta.  

– Joudumme ajattelemaan, mitkä ovat kansalaisten kannalta järkeviä ratkaisuja siitä, miten voimme kahden miljardin euron leikkausten lisäksi tasapainottamaan.  

Vielä aiemmin tällä viikolla Rinne totesi STT:n haastattelussa, että leikkausten ja veronkorotusten linja on tulossa tiensä päähän. Hänen mukaansa näiden ratkaisujen sijaan tulisi laajentaa viennin pohjaa. 

Lue myös:

    Uusimmat