Mainos

Hallitus jää työttömyystavoitteista

Hallitusohjelman tavoite nostaa työllisyysaste 70 prosenttiin ei toteudu tällä hallituskaudella, todetaan hallituksen uudessa työllisyyspolitiikan toimintasuunnitelmassa. Kansainvälisen talouden hidastuminen muutti asetelmia, eikä työllisyys jatkossa parane yhtä ripeästi kuin ennen.

Toimintasuunnitelmassa asetetaan nyt tavoitteeksi, että yli 70 prosentin työllisyys saavutettaisiin vuoteen 2010 mennessä, kuten EU asetti päämääräksi vuonna 2000 Lissabonin huippukokouksessa.

Työllisyysaste oli viime vuonna 67,7 prosenttia oltuaan laman syvimmässä vaiheessa noin 60 prosenttia. Asteen nostaminen käy lähivuosina vaikeammaksi, kun suuret ikäluokat alkavat siirtyä eläkkeelle ja nuoren työvoiman tulo työmarkkinoille jää poistumaa pienemmäksi. Työmarkkinat kiristyvät ja työvoiman saannista tulee yhä vaikeampaa.

-Tarvitaan entistä vahvempia toimia rakenteellisen työttömyyden purkamiseksi, sanoi suunnitelmaa esitellyt ylitarkastaja Kimmo Ruth.

Nyt työministeriössä arvioidaan, että pitkäaikaistyöttömiä ja muita, joilla on vaikeuksia sijoittua avoimille työmarkkinoille, on lähes kaksi kolmasosaa kaikista työttömistä.

EU:n komissiolle toimitettava suunnitelma on osa unionin jokavuotista työllisyysseurantaa, jossa jäsenmaat raportoivat kehityksestä ja siitä, miten ne ovat toteuttaneet saamiaan suosituksia. Suomelle on nyt annettu kolme suositusta: vero- ja etuusjärjestelmien kannustavuutta töihin pitäisi lisätä, sukupuolten välistä jakoa aloilla ja palkoissa vähentää ja aktiivisen työllisyyspolitiikan tehokkuutta lisätä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.