Mainos

Hallitus ja oppositio kiivaassa väittelyssä

Hallitus ja oppositio kiistelivät kiivaasti Euroopan velkamaiden tukemisesta SuomiAreenan väittelyssä.

Kovinta kritiikkiä hallituksen ja opposition tentissä esitti perussuomalaisten Matti Putkonen, jonka mukaan euro on kallellaan kuin pisan torni.

Putkonen nosti jälleen syntipukiksi Kreikan ja muiden velkamaiden tukemisen.

- Tämä näyttää kansalaisten kannalta todella huonolta. Nämä keinot euron pelastamiseksi tulevat kalliiksi kansalaisille, korosti Putkonen.

Velkakriisi veti hallituksenkin edustajat vakaviksi. Huolta herättivät muun muassa Irlannin puotaminen roskalainaluokkaan sekä markkinavoimien huojuttelema Italia.

- Suomen talouden tilanne on huolestuttava. Olen huolissani, jos tämä turbulenssi jatkuu, totesi SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner.

Samoilla linjoilla oli vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.

- Koko Euroopan taloustilanteen kannalta on tulossa haastava syksy.

Myös kokoomus maalaili synkkiä aikoja.

- Pidän todennäköisenä, että lisäleikkauksia tarvitaan. Talouskasvu ei ole ainakaan toistaiseksi ylittänyt sellaisia odotuksia kuin mitä tuossa keväällä hallitusohjelmaa tehtäessä oli, pohti kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen piikitteli, että hallituksen talouspolitiikka on tyhjän päällä.

- Se perustuu unelmille ja hötölle eikä kivijalalle. Alunperinkään ei ole ollut rohkeutta tehdä päätöksiä, sanoi Tiilikainen.

Hallitus vastaan oppositio -tenttiin ottivat osaa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp), SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner, vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Risto Kalliorinne, kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja, ympäristöministeri Ville Niinistö(vihr.), keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen, perussuomalaisia edustava työmies Matti Putkonen ja kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.