Mainos

Hallitus ja oppositio eri mieltä vaalituloksesta Albaniassa

Sekä Albanian hallitus että oppositio ovat julistautuneet eilisen perustuslakia koskevan kansanäänestyksen voittajiksi. Maan opposition mukaan vaalit eivät kuitenkaan ole olleet rehelliset.

-Maanlaajuisesti yli 90 prosenttia äänestäneistä sanoi 'kyllä' uudelle perustuslaille, kommentoi hallitsevan sosialistipuolueen johtaja Gramoz Ruci tiedotusvälineille eilen.

Rucin mukaan noin 55 prosenttia äänioikeutetuista eli noin 1,1 miljoonaa ihmistä käytti äänioikeuttaan. Äänestystä pidetään tärkeänä testinä sosialistisen pääministeri Pandeli Majkon kansansuosiosta.

Oppositiojohtaja Sali Berisha oli ennen vaaleja vedonnut kansalaisiin, jotta nämä jättäisivät äänestämättä. Berisha syyttikin sosialisteja ja keskusvaalilautakuntaa tulosten vääristelystä.
-Äänestysprosentti on jaettava kahdella, jotta saataisiin oikea tulos. Tarkistimme asian, ja todellinen äänestysprosentti on 25 ja 30 välillä, Berisha kommentoi eilen illalla. Kansanäänestyksen tulos on sitova, vaikka äänestysprosentti jäisikin alle 50:n.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.