Mainos

Hallitus hyväksyi Tielaitoksen uudistuksen

Periaatepäätös Tielaitoksen uudistuksesta saatiin viimein aikaan valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa tänään.

Tietyö


Päätöksen mukaan Tielaitoksen tuotantotoiminta siirretään ensi vuoden alussa tarkoitusta varten perustettavalle liikelaitokselle. Tielaitoksen viranomaistehtävät jäävät virastona toimivalle tiehallinnolle.

Liikenneministeriön esitykseen lisättiin hallituksessa kaksi lausumaa, jotka vastaavat SDP:n eduskuntaryhmän torstaina hankkeen etenemiselle asettamia ehtoja. Ne koskevat mm. siirtymäkauden rahoitusjärjestelyä sekä tienpidon laadun, turvallisuuden ja alueellisen tasapainon turvaamista. Lisäksi demarit vaativat esitykseen maininnan siitä, että liikelaitos jää pysyväksi järjestelyksi eikä Tielaitosta myöhemmin yhtiöitetä.

Tielaitosuudistuksen keskeinen tavoite on saattaa koko tienpito vaiheittain kilpailun piiriin. Sen odotetaan tuovan tienpitoon merkittäviä säästöjä, joita kertyy uusista toimintatavoista, henkilöstön vähenemisestä ja kilpailutuksesta. Uudistuksella on isot vaikutukset myös maanrakennusalan markkinoihin.

Tielaitoksen uudistus on edennyt hallituksessa takkuisesti. Hallituksen raha-asiainvaliokunnassa se jäi pöydälle kahteen kertaan, ja tänään päätöksentekoa lykättiin vielä päivällä SDP:n eduskuntaryhmän jatkovalmistelulle asettamien viime hetken ehtojen vuoksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.