Mainos

Hallitus hyväksyi lukiolain muutoksen

Valtioneuvoston hyväksymän lukiolain muutosesityksen mukaan äidinkieli jää tulevaisuudessa ainoaksi pakolliseksi aineeksi ylioppilaskirjoituksissa. Muut aineet opiskelija saa itse valita.

Valtioneuvosto on hyväksynyt lukiolain muutosesityksen sisällön äänin 14-2. Tämä tarkoittaa sitä, että äidinkieli on jatkossa ainoa pakollinen aine yo-kirjoituksissa, jos myös eduskunta hyväksyy esityksen.

Yo-tutkintolain uudistuksessa alakynteen jäänyt Ruotsalainen kansanpuolue ei kuitenkaan harkitse lähtemistä hallituksesta. RKP:n ministerit Jan-Erik Enestam ja Ulla-Maj Wideroos äänestivät esitystä vastaan.

RKP:n työvaliokunta käsitteli aamulla esitykseen liitettävä lausumaa. Sen sisältö hyväksyttiin, mutta sanamuotoja vielä muokataan. Lausumaan kootaan asioita, joilla pyritään turvaamaan ruotsin kielen asema peruskouluissa ja lukioissa.

Ruotsin kielen vapaaehtoisuus on aiheuttanut kipakkaa keskustelua.

Päätös vastasi lukiolaisten odotuksia

Suomen Lukiolaisten Liitto on tyytyväinen valtioneuvoston kantaan.

- Tätä päätöstä on lukiolaisten keskuudessa odotettu vuosikausia. Täytyy toivoa, että asia etenee myös eduskunnassa ripeästi. Uudistus olisi saatava voimaan jo ensi syksyksi, ja lukiolaisille pitäisi saada siitä tieto ennen kesäkuuta, jolloin syksyn ylioppilaskirjoituksiin pitää ilmoittautua, sanoo liiton puheenjohtaja Petja Orre.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.