Mainos

Hallitus haluaa turvata asuntorakentamisen

Asuntorakentaminen kamppailee vaikuksissa, asuntojen kysyntä on romahtanut ja rakentajien on vaikea saada rahoitusta. Tämä koskee myös kuntia, jotka eivät ole pystyneet lisäämään valtion tukemaa vuokra-asuntotuotantoa.

Hallitus yrittää avata asuntorakentamisen umpisolmua ensisijaisesti 50 miljardin euron pankkitukipaketilla, jonka toivotaan palauttavan luottamuksen kotimaisille lainamarkkinoille.

- Kaikkein tärkein asia on se, että saamme pankkitoiminnan vakautettua, että pankeista saisi normaaliin tapaan lainaa asuntorakentamiseen. Tämä tuntuu nyt olevan tällä hetkellä ongelma, valtiovarainministeri Jyrki Katainen toteaa MTV:n uutisten haastattelussa.

Jos EU:n laajuiset tukitoimet eivät vakauta pankkimarkkinoita, pääministeri Matti Vanhasen hallitus valmistelee muitakin keinoja, kuten asuntorakentamisen rahoituksen turvaamista.

- Olemme myös etsimässä keinoja, jos voitaisiin marraskuussa ensi vuoden budjettia täydentävään esitykseen löytää keinoja, joilla työllistävää rakentamista edistettäisiin. Samalla etsitään keinoja millä ylipäätään yritysrahoituksen, varsinkin viennin rahoittamiseksi vielä voitaisiin tehdä, Vanhanen kertoo.

Rahoituksen turvaamisen lisäksi Rakennusteollisuus odottaa valtiolta julkisen rakentamisen lisäämistä ja avustuksia taloyhtiöiden korjausrakentamiseen. Hallitus jakoi tänään lisäbudjetissaan kymmenen miljoonaa euroa asuntojen energia-avustuksiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.