Mainos

Puolustusvoimille lisärahaa Hawk-hävittäjiin

Puolustusvoimat on saamassa lisärahoitusta Hawk-hävittäjiin. Seitsemän Hawk-hävittäjäkonetta on tarkoitus uudistaa varustamalla ne elektronisilla näytöillä mekaanisten mittarien sijaan. *

Hallitus esittää, että ilmatorjunnan kunnossapitoon varattaisiin 40 miljoonaa euroa. Valtioneuvosto täsmensi illansuussa tiedotettaan ja kertoi, että rahat on tarkoitus ottaa muualta puolustusvoimien hankintamäärärahoista. Kyse ei siis tältä osin ole lisärahasta puolustusvoimille.

Hawk-koneiden uudistamiseen ehdotetaan uutta 15,2 miljoonan euron suuruista tilausvaltuutta ja 4 miljoonan euron määrärahalisäystä.

Hallitus neuvotteli tänään täydennyksistä ensi vuoden talousarvioesitykseen. Lisämenot nostaisivat lainanoton tarvetta ensi vuodelle 203 miljoonalla eurolla. Valtio ottaisi ensi vuonna uutta lainaa 4,7 miljardia euroa.

* STT korjaa: Puolustusvoimat on saamassa lisärahoitusta Hawk-hävittäjiin, ei ilmatorjunnan kunnossapitoon. Rahat ilmatorjunnan kunnossapitotarpeisiin on tarkoitus varata puolustusvoimien omista hankintamäärärahoista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.