Mainos

Hallitus Emu-keskusteluun opposition kanssa

Hallitus on valmis keskustelemaan opposition kanssa Euroopan talous- ja rahaliittoon Emuun valmistautumisesta. Keskustan puheenjohtaja Esko Aho luonnehtii tarjousta mielenkiintoiseksi.

Pääministeri Paavo Lipposen mukaan keskusteluja voidaan käydä jo tänä keväänä alustavasti ja "neuvottelunomaisesti" syksyllä.

Kotkassa ja Kuusankoskella tänään vapunpäivänä puhunut Lipponen arvosteli samalla jyrkkäsävyisesti pääoppositiopuoluetta keskustaa linjattomuudesta.

Lipponen: Emu edennyt suunnitelmien mukaisesti

Pääministerin näkemyksen mukaan Emu on edennyt ja etenee suunnitelmien mukaisesti ja kaikki EU:n jäsenmaat valmistautuvat euron tuloon. Juna on Lipposen mukaan kulkenut jo niin pitkälle, ettei sitä enää voida eikä haluta pysäyttää.

Kotimaassakin ihmisiä johdetaan Lipposen mielestä harhaan, jos uskotellaan, että Suomi voi väistyä eurolta. Lipposen mukaan euro tulee Suomessa käyttöön, mentiinpä Emuun tai ei.

Aho valmis neuvotteluihin

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho luonnehti neuvottelutarjousta mielenkiintoiseksi, ja hänen mukaansa keskusta on valmis neuvotteluihin. Aho ehti vastata Lipposen tarjoukseen omassa vappupuheessaan Raahessa.

Oppositiojohtajan mukaan Lipposen hallitus on tähän asti kaikin keinoin etsinyt menettelytapoja, joilla opposition vaikutusmahdollisuudet päätösten valmisteluun ja niiden tekoon voidaan sulkea pois. Aho asetti neuvotteluille kuitenkin ehtoja. Hänen mielestään on välttämätöntä, että niiden yhteydessä selvitetään paitsi itse Emu-päätöksen edellytyksiä myös sitä, millaisella politiikalla aiomme selviytyä yhteisvaluutan oloissa.

Viime viikonloppuna Aho kytki Kokkolassa keskustan puoluevaltuuskunnan kokouksessa Suomen menon Emuun uskottavan työllisyyttä ja aluepolitiikkaa kohentavan ohjelman laatimiseen.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.